dinsdag 30 oktober 2012

Afdekzeil Zeilboot

Bootzeil presenteert de Harlingen, kwaliteit door innovatie.

Bescherm uw zeilboot tegen uitlaatgassen, vuil, vocht, schimmel en vogelpoep, Bootzeil heeft hiervoor de Harlingen ontwikkeld. Dit is een stevig dekkleed dat slim ontworpen is. Het is de bedoeling dat iedereen die het zeil besteld het zeil zelf kan afstellen op de boot.

Installeer zelf gemakkelijk uw winterdekzeil, alleen of met een beetje hulp

Dekzeil voor zeiljachtGebruiksgemak is volgens Bootzeil erg belangrijk. Het zeil wordt geleverd met een uitgebreide instructie handleiding en is door middel van knipwerk af te stellen op uw eigen zeilboot. De Harlingen is ontwikkeld in verschillende universele maten. Het zeil is gesegmenteerd en kan middels verlengstukken verlengd worden zodat deze aan alle kanten uw boot beschermt. Aan beide zijden zijn speciale opzetstukken genaaid waartussen ingeknipt kan worden voor de scepters, middels klittenband en ogen zet u het zeil daar weer vast.

Bootzeil heeft gedurende 2 jaar zo'n 300 modellen bestudeerd, hierdoor past het zeil op 98% van alle modellen zeilboten. Het zeil is zelfs geschikt voor tweemasters. De Harlingen dekt de boot af zowel op de kant als in het water, met staande of met liggende mast. Het afdekzeil is gemaakt voor verschillende voorkeuren en past zowel tot de scepterpotten en/of tot over de zeerailing. Indien het zeil niet past dan kan deze in de werkplaats van Bootzeil alsnog op maat gemaakt worden.

Bootzeil heeft het doek dat wordt gebruikt zelf ontwikkeld. Het doek is zowel licht als sterk. Het zeil is sterk en dik waar het moet zijn, bijvoorbeeld bij de stagen en bij de masthoes. Bootzeil levert bij het zeil ook speciale bescherming voor over de zeerailing, hierdoor wordt voorkomen dat het zeil  op deze punten slijt. Het doek is voorzien van verschillende ventilatiesluizen zodat het zeil uitstekend ventileert.

Bootzeil heeft de Winterdekzeilen en de 4 seizoenen zeilen altijd op voorraad liggen voor al de verschillende lengtes en breedtes, u kunt het zeil dus direct ophalen of bestellen, per post ontvangt u dan het pakket thuis. indien u het zeil dan heeft ge├»nstalleerd en u wenst toch nog een paar kleine aanpassingen dan is dat natuurlijk geen enkel probleem, middels het bijgeleverde krijtje kunt u op het zeil uw wensen aangeven, zoals, lansvastsleuven, een rits of een extra ingang. Stuur het zeil vervolgens terug naar Bootzeil en Bootzeil levert natuurlijk ook dit soort maatwerk weer netjes bij u af.

Doordat Bootzeil het zeil in grote aantallen laat produceren scheelt dat enorm in de prijs. Ook is de ontwerper de fabrikant, er zit niemand tussen, geen groothandel, geen winkel dus geen extra kosten.

Wilt u een persoonlijke offerte, e-mail dan de lengte en de breedte van uw boot met wellicht een afbeelding van uw boot naar info@bootzeil.nl en zij sturen u dan een specifiek aanbod voor uw boot terug.

Bekijk hier ook het filmpje van de Harlingen
Stap voor stap zelf een winterdekzeil op uw zeilboot installeren, De Harlingen maakt het mogelijk

Spirit 36 afdekzeilgesegmenteerd dekzeil voor zeilbootinstalleren dekzeil Harlingen op zeilboot
Deze spirit 36 verdient een winterdekzeil van Bootzeil, Breng de verschillende segmenten aan boord en verbindt deze middels de 10 cm brede klittenband strook met elkaar. Zorg dat u het zeil zo uitlijnd dat de zijstagen passen op de stagvoorbereidingen met ogen en klittenband.

uitlijnen afdekzeil zeilbootAfdekzeil voor zeilbootBootzeil voor zeilboot
Knip de stagvoorbereiding(en) in, zodat het stagsleuven worden. Knip ook het klittenband een stukje in, tot laatste stiksel. Hierdoor past het zeil beter en is het dekzeil sneller op en af te zetten. Ook kun je het binnenwerk nu naar buiten vouwen en deze waterdicht met een elastiek afknellen.
Bootzeil voor zeiljacht afdekzeilDekzeilAfdekzeil voor zeiljacht


Span middels elastieken en touwen het zeil onder de romp door strak, en trek de elastieken in de zoom stevig aan, het zeil heeft zich nu perfect gevormd rondom de romp en is nu klaar voor de winter.

Tijdens de LenteServiceBeurt zien we uw zeil voor  graag terug. Bijvoorbeeld rond de tijd dat uw boot weer het water in gaat. De LenteServicebeurt houdt in dat de eventuele schafielplekken versterkt worden: Iedere boot heeft unieke plekken waar schafielen voorkomen na de winter kunnen we deze plekken zien. Graag versterken we deze voor jarenlange duurzaamheid. Ook werken we de ingeknipte klittenbanden netjes af. Een standaard Servicebeurt kost voor de Harlingen de 1e lente na aankoop €75,-.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten